Exterior dia. I calor. I tragí, el d’aquest dimarts a la Rambla de Barcelona: tall de trànsit, camions amb l’equip tècnic, càtering davant de La Virreina i molta seguretat privada. El concurs Masterchef grava al mercat de la Boqueria i a la Rambla un programa de la seva versió Celebrity, que arrencarà el 16 de setembre. El programa gravat a Barcelona es podrà veure a la tardor, quan només quedin set concursants. La productora impedeix revelar-ne els noms. El nerviosisme perquè no es publiquin a les xarxes imatges d’aquests famosos és considerable. Masterchef té una audiència de més de tres milions d’espectadors, als quals convé no revelar qui seguirà al novembre. Tot aquest frenesí és fruit d’un acord amb Turisme de Barcelona, que ha “lluitat”, en paraules de la seva directora, Marian Muro, per portar el programa a la ciutat amb l’objectiu de promocionar la seva gastronomia.
Arriba la comitiva del govern de la ciutat per saludar l’equip: l’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Estan més nerviosos els membres de seguretat del programa que els de la Guàrdia Urbana, acostumats a bregar amb situacions més complicades. Foto i tumult de càmeres a la porta del mercat més famós de la ciutat.
“Estem molt contents d’acollir Masterchef, un programa de màxima audiència i que fa pedagogia de l’alimentació, en un lloc emblemàtic i estimat com és el mercat de la Boqueria, i a la Rambla, i en una ciutat associada a la gastronomia de primera nivell”, afirma l’alcaldessa. “És un orgull poder fer visible Barcelona amb els seus 40 mercats i com a destinació atractiva que un programa com Masterchef ajudarà a visibilitzar”, diu Colau abans d’acomiadar-se recordant que l’any que ve la ciutat serà Capital de l’Alimentació Sostenible.
Tot plegat no tindrà cap cost per a les arques públiques. De les despeses se n’han fet càrrec les empreses de transport, hotelers i restaurants de la ciutat, explica el president del comitè executiu del Consorci, Eduard Torres. Companyies que no cita que han pagat el viatge, l’allotjament i la manutenció de les 70 persones que mou el programa. Només en càmeres, en són una quinzena: una per concursant, una per membre del jurat i les que graven els plans generals. Se’ls distingeix d’una hora lluny, per les samarretes negres amb el logo del programa.
És fàcil identificar altres membres de l’equip: regidors amb l’orellera, tècnics amb un cinturó d’eines, o maquilladores que no se separen de necessers d’una mida considerable. Els concursants, per la seva banda, duen sabatilles esportives, polo, texans i davantal. Entre els de l’edició que arrenca el 16 de setembre hi ha noms com els de Florentino Fernández, Celia Villalobos, Ainhoa Arteta, Raquel Merino, Raquel Sánchez-Silva, David Fernández, Melanie Olivares o Gonzalo Miró.
El xef i membre del jurat Jordi Cruz, que juga a casa, celebra “gravar en una ciutat meravellosa que ens encanta divulgar”. Amb prou feines pot dedicar un moment a la premsa mentre els clients del mercat li demanen que s’hi faci selfis.
En dos dies de rodatge s’haurà gravat un programa sencer en exteriors: la presentació davant del mercat, els concursants comprant ingredients a l’interior i la prova a la Rambla, a l’altura de Santa Mònica. “Els mercats, els productes frescos i la gastronomia seran eixos de la promoció dels propers mesos, assegura Torres després de reconèixer que el turisme afronta un any “molt dur”. Al seu costat, Muro insisteix en la idea de la voluntat del Consorci de Turisme que sigui la ciutat qui construeixi el seu propi relat, que no l’hi facin des de fora.
Source link