Love of Lesbian arriba al Grec

by

in

MÚSICA

Love of lesbian

Santi Balmes, Jordi Roig, Oriol Bonet, Julián Saldarriaga, Ricky Falkner, Dani Ferrer i Marc Clos pugen aquest dijous (i hi tornen demà) a l’amfiteatre del Grec per presentar el seu nou disc, V.E.H.N., acrònim de Viaje épico hacia la nada. La gira de Love of Lesbian d’enguany és especial perquè els portarà per Europa però també per l’Amèrica Llatina i els Estats Units, on faran 25 concerts. Teatre Grec, 29 i 30 de juliol, 22h.

Joan Garriga i el Mariatxi galàctic

Joan Garriga, fundador de grups de rumba com Dusminguet i La Troba Kung-fu, presenta en concert el seu nou disc, El ball i el plany, premi Enderrock al millor disc de folk. Garriga, una de les veus claus per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya, oferirà el concert dins del festival Dansàneu, que se celebra en aquesta vall del Pallrs Sobirà. 22.30h Recinte Firal a Esterri d’Àneu.

Perico Sambeat

El valencià Perico Sambeat és un dels jazzistes més rellevants de les darreres dècades i grans noms del gènere com com Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny o Enrique Morente han estat alguns dels seus companys de fatigues o clares referències. El big ensemble fundat a partir d’un projecte creatiu i pedagògic del Taller de Músics (ell i els seus deixebles) treballen plegats un repertori de jazz contemporani amb peces del mateix Perico i d’alguns dels alumnes. Podrem veure aquesta barreja del present i el futur del jazz a la plaça Reial dind del Mas i Mas Festival. Dissabte, 31, 18:30h plaça Reial, Barcelona.

Rosario

Després de cinc anys del seu anterior treball, Gloria a ti, Rosario acaba de publicar el seu nou àlbum, Te lo digo todo y no te digo na, amb 12 cançons que combinen la rumba, el pop, el flamenc, el blues, la balada i el gipsy funky. Rosario en estat pur. La playlist compta amb col·laboracions especials amb Vanesa Martín, Jorge Drexler, Juan Magan i Amparanoia. “És un disc fresc, amb molta energia, per ballar-lo i sentir-lo en directe”, el defineix la cantant. Jardins Terramar, dissabte, 22h. C/Cristóbal Colom, s/n, Sitges. 

Seguir leyendo

P.A.U. Paisatges Als Ulls

Partim de la premissa que tots venim del mar. I aquesta obra és la història de tres migrants (Lamine Bathily, Malamine Soly, Yacine Diop)que han creuat el mar en pastera. Per sobre dels arguments manits i interessats que venen des del poder, en aquesta coproducció de La Fam de la Fera i Eòlia i+D amb el suport del Festival Grec 2021 i Open Arms, se’ns plantegen unes preguntes crues, dures i vitals: per què ho van fer? Què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? A quin preu? És Europa realment la terra promesa? Qui eren abans de partir? Qui són ara? I qui volen arribar a ser? Fins a l’1 d’agost. C/Casp, 82, Barcelona.

La dona del tercer segona

La companyia de Sant Martí de Tous Teatre Nu ens presenta aquesta obra, escrita per Víctor Borràs, dirigida per Ivan Benet i interpretada per Àurea Márquez, ens posa davant de les malalties social i com les acceptem (o no) en la societat. L’escenari és una escala de veïns on la veïna del tercer segona, que viu amb el seu fill, acudeix a aquestes reunions a les que no sol participar per demanar un favor incòmode, difícil de concedir i relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental. Fins a l’1 d’agost. Sala Atrium, Consell de Cent, 435, Barcelona.

Cin dies pel Barri Xino

La fotògrafa Margaret Michaelis va passar cinc dies  del mes d’abril del 1934 passejant pel Barri Xino de Barcelona per encàrrec del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrès de l’Arquitectura Contemporània) per a l’exposició sobre el projecte reformista La Nova Barcelona que es va celebrar al subsòl de la plaça de Catalunya aquell any. La exposició que ara podem veure a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, mostra totes les fotos que ella va captar al Districrte V, familiaritzat-se amb els veïns per mostrar les seves realitats des de dins. Pl. Pons i Clerc, 2, segona planta. Fins al 31 d’octubre.

L’underground i la contracultura a la Catalunya dels 70

Aquesta exposició, amb més de 700 peces, és un reconeixement als moviments socials i culturals dels anys 70 a Catalunya. Dividida en diferents espais temàtics, documenta la irrupció de les comunes, el feminisme, la psicodèlia, l’ecologia, l’espiritualitat, les músiques i les arts d’avantguarda, els còmics o els fanzines, entre moltes altres referències. Passejarem pel Canet rock, per les Jornades Catalanes de la Dona del 1976 o ens endinsarem en temples com la discoteca Zeleste. Palau Robert. Pg. de Gràcia Sala 3, fins al 28 de novembre.


Source link